2016 m. balandžio 30 d., šeštadienis

Fetos ir brokolių blyneliai

Nors paskutinėmis dienomis pasipylė pasipiktinimų lavina daržovių kainomis, bet nepaisant to, žalėsių ir šviežumo šiuo metų laiku norisi vis labiau ir labiau. Jeigu pro kalafiorus galiu praeiti ramia širdimi, tai brokolius aplenkti man gana sunku :) Buvau nustebusi, kad net Didysis namų gyventojas labai pamėgo šiuos žalius blynelius. Puikus patiekalas pavasarinei vakarienei.
Reikės:
300 g brokolių žiedynėlių
115 g trupinto fetos sūrio
2 skiltelių česnako
pusės citrinos nutarkuotos žievelės
saujos šviežių petražolių
1 M dydžio kiaušinio
1 valgomojo šaukšto grietinės
35 g miltų
žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Brokolių žiedinėlius trumpai apviriau pasūdytame vandenyje, kol suminkštėjo. Žiedinėlius sukapojau peiliu iki nedidelių gabalėlių (galima sutrinti šakute iki pusiau vientisos masės).
Atvėsusią brokolių masę sumaišiau su trupintu fetos sūriu, smulkiai kapotomis česnakų skiltelėmis, tarkuota citrinos žievele, kapotomis petražolėmis, kiaušiniu, grietine, miltais, druska ir pipirais, kad būtų vientisa masė.
Keptuvėje įkaitinau šlakelį aliejaus ir šaukštu išdėliojau nedidelius blynelius.
Kepiau ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrudo abi pusės. Iškepusius blynelius nusausinau popieriniu rankšluosčiu. Blynelius pašlaksčiau citrinų sultimis ir perdėjau į lėkštę. Valgėme su graikišku jogurtu. Skanaus.

Šaltinis: A. Černė "Blynai ir vaflia", 2015

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą