2015 m. liepos 26 d., sekmadienis

Agrastų džemas

Pernai atradusi, koks gėris yra agrastai, šiais metais vėl džiūgavau gavusi kibirėlį iš anytos sodo. Džemo receptą aptikau pas Forellę ir žinoma labai norėjau pabandyti ir įsitikinti, ar mano žaliosios uogos taip gražiai paraudonuos stipriai pakaitinus virimo pabaigoje. Viską padariau kaip nurodyta recepte ir ,o stebukle, jos iš tiesų nusidažė! 
Reikės:
500 g agrastų
400 g cukraus
100 ml vandens

Agrastus nuploviau, pašalinau kotelius ir "uodegėles". 
2/3 uogų subėriau į puodą, užpyliau vandeniu ir viriau kol uogos "išsileido". Tuomet sudėjau cukrų, paviriau keletą minučių, kol cukrus ištirpo. Tada subėriau likusias uogas, padidinau ugnį ir pavirinau ~8 minutes, kol masė gražiai paraudonavo. Karštą džemą supilsčiau į švarius stiklainius ir sandariai užsukau.

Šaltinis: Forelles receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą