2015 m. kovo 21 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas su varške ir bananais

Tada kovas nebuvo toks šiltas. Nebuvo jokių pavasario užuominų. Kaip tik tą vakarą snigo tokiais kąsniais, kad mes slėpėm veidus kapišonuose. Tu juokais pažadėjai, kad parodysi man filmą su Van Damm'u, bet per pirmąjį pasimatymą žiurėjom "Vilniaus getą". Susigraudinusi pykau, kad galėjai parinkti ir kažką paprastesnio. Per visą laiką man parodei daug filmų - ir lengvesnių, ir sunkesnių, bet Van Damm'ą likai skolingas iki šiol :) 
Iš naujo mane įtraukei į knygų pasaulį. Vakarinis skaitymas tapo tokiu natūraliu dalyku, kaip dantų valymas. Tyliai džiūgauju, kai mūsų sūnus prisitempia į lovą knygų pareikšdamas, kad skaitys "kaip tetis".
Dar mūsų namuose Tu įvedei savaitgalio pyrago tradiciją. Jau ketvirtadienį/penktadienį aš automatiškai per pietų pertrauką naršau po kulinarinius blogus ieškodama recepto. O po to plaku, maišau, kepu. Jau 9 metus taip. Ir toliau kepsiu. Belenkiek metų. Žinai kodėl? Nes tu to vertas :)
Šokoladiniam sluoksniui reikės: 
200 g juodojo šokolado                                                
170 g sviesto                                             
5 šaukštų miltų                                                
3 šaukštų kakavos                                               
3 kiaušinių                                                
4 šaukštų cukraus                                               
0,5 šaukštelio kepimo miltelių


Varškės-bananų sluoksniui reikės:
200 g varškės (9 proc.)                                               
2 bananų                                                
2 kiaušinių                                               
2 šaukštų cukraus


Šokoladą su sviestu išlydžiau vandens vonelėje. Kiaušinius sumušiau į dubenį, supyliau cukrų ir plakiau mikseriu 5min. Miltus sumaišiau su kakava ir kepimo milteliais. Išlydytą šokoladą sumaišiau su kiaušinių plakiniu ir į tą patį dubenį  įsijojau miltų ir kakavos mišinį. Viską gerai išmaišiau.
Visus produktus, reikalingus varškės-bananų sluoksniui, sudėjau į blenderį ir sutryniau iki vientisos masės.
Kvadratinę formą išklojau kepimo popieriumi. Šaukštu paskleidžiau šokoladinę masę, palikdama tarpus. Toliau į tarpus dėliojau varškės sluoksnį. Taip susluoksniavau visą tešlą.
Pyragą kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Pjausčiau atšalusį. Skanaus.
Šaltinis: Langai į pietus


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą