2015 m. vasario 21 d., šeštadienis

Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru

Artėjant pavasariui kažkaip natūraliai pradedu dairytis į ryškesnes spalvas. Jų norisi visur, net ir lėkštėje, tad šia savaitę iš karto atkreipiau dėmesį į Jurgittos tinklaraštyje pasirodžiusį receptą. Tas žirnelių žalumas...Žinojau, ką gaminsiu savaitgalio pietums, todėl penktadienį parduotuvėje iš karto atsidūriau žuvies skyriuje.
Tai mano maistas. Aš iš karto supratau, kad bus labai skanu. Vyriškoji namų pusė pietus įvertino santūriau, bet vistiek valgė :) Prie maltinukų patiekiau garintų daržovių (dar daugiau spalvų!) ir baltų grikių (labai patiko mažajam, gal dėl to be kaprizų buvo suvalgyta ir pusė kotleto:)
Reikės:
500 g maltos žuvies (naudojau šaldytą menkę, 700 g pakuotę)
1 kiaušinio
druskos ir citrinpipirių
prieskonių žuviai
džiuvėsėlių
aliejaus kepimui 

Įdarui:
100 g šaldytų žirnelių
1 svogūno
druskos
pipirų 
šaukšto aliejaus kepimui

Iš pradžių pasiruošiau įdarą. Svogūną nulupau, smulkiai supjausčiau ir švelniai apkepiau įkaitintame aliejuje, kol suminkštėjo, bet neparudavo.
Šaldytus žirnelius subėriau į verdantį vandenį, dar kartą užvirinau ir nuo užvirimo viriau 3 minutes. Žirnelius supyliau į kiaurasamtį ir perliejau šaltu vandeniu. Svogūnus ir žirnelius sumaliau su blenderiu, į masę įdėjau druskos, pipirų ir gerai išmaišiau.

Žuvį atšildžiau. Labai gerai nuspaudžiau vandenį ir sumaliau su kombainu. Masė pasirodė skystoka, todėl įbėriau 2 šaukštus džiuvėsėlių ir įmušiau kiaušinį (pagal originalų receptą dedasi piene mirkyta bandelė). Žuvies faršą paskaninau druska, citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. Viską gerai išmaišiau ir palikau pusvalandžiui, kad džiuvėsėliai išbrinktų.

Toliau formavau maltinukus - ėmiau po gabalėlį faršo, išplojau delne ir į vidurį dėjau po šaukštelį žirnelių įdaro. Maltinukus užspaudžiau, pavoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo abi pusės. Iš šio kiekio man gavosi 6 dideli maltinukai. Skanaus.

Šaltinis: Jurgittos receptai



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą