2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Keptų morkų ir vištienos mišrainė su ryžiais

Metų pradžioje daugelis pasižadame, kad gyvensime sveikiau ir lengviau :) Kol tas noras man nepraėjęs, vakarienei gaminau labai skanią mišrainę. Tik kitą kartą išsikepsiu žymiai daugiau morkų. Su kmynais ir žolelėmis keptos morkos yra labai skanus garnyras, kad ir prie tos pačios visiems atsibodusios vištos.

Reikės:
5 vidutinių morkų
pusės šaukštelio kmynų
pusės šaukštelio prieskoninių žolelių (naudojau itališką mišinį)
druskos ir juodųjų pipirų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
100 g ryžių (nevirtų)
~300 g keptos vištienos (naudojau krūtinėlę)
10 mažų pomidoriukų (naudojau slyvinius)
pusė icebergo salotos

Užpilui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
3 šaukštai baltojo vyno acto
druskos ir juodųjų pipirų

Morkas nuskutau ir supjausčiau storais šiaudeliais. Sudėjau į keramikinę kepimo formą, pabarsčiau kmynais, žolelėmis, druska, pipirais ir užpyliau šaukštą aliejaus. Kepiau 40 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusias atvėsinau.
Kol kepė morkos, išsiviriau ryžius. Išvirusius perliejau šaltu vandeniu ir palikau, kad atšaltų.
Vištieną suplėšiau nedideliais gabaliukais. Į tą patį dubenį sudėjau ryžius, morkas, supjaustytas salotas, ketvirčiais padalintus pomidoriukus. 
Visus užpilui skirtus produktus gerai išsukau ir supyliau ant mišrainės. Skanaus.

Šaltinis: Beata Nicholson "Beatos virtuvė", 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą