2014 m. lapkričio 22 d., šeštadienis

Morkų meduolis su apelsinų žievelėmis ir cinamonu

Mano nauja meilė yra "Sezoninė virtuvė". Jau rašiau, kokia laiminga buvau gavusi šią knygą. Aš jos nededu net į lentyną. Ji taip dažnai atverčiama, kad tiesiog laikau ant virtuvės palangės. Gerumas yra tame, kad knygos receptai suskirstyti pagal sezonines daržoves. Štai mama įdėjo porų, atsiverčiu porams skirtą skyrių ir pas mus garuoja "Prancūziškas pyragas". Savaitgalį spaudėme sultis ir liko morkų išspaudos. Po poros valandų namai jau kvepia morkų meduoliu. 
O dabar stengiuosi būti gera ir tikiu, kad Kalėdų senis man atneš naująją Renatos knygą "Nostalgiški skanumynai" :)
Reikės:
180 g sviesto
140 g medaus
1 kiaušinio
200 g morkų tirščių, likusių nuo sulčių spaudimo
100 g cukraus
350 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 apelsino
1 šaukštelio malto cinamono
cukraus pudros meduolio apibarstymui

Sviestą išlydžiau kartu su medumi. Į praaušusią masę įmušiau kiaušinį, subėriau cukrų ir gerai išplakiau. Toliau subėriau morkų tirščius, smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir supyliau išspaustas apelsino sultis.
Atskirame dubenyje miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir cinamonu. Miltų mišinį iš lėto pildama įmaišiau į tešlą.
Kekso formą išklojau kepimo popieriumi, supyliau tešlą ir kepiau 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį meduolį ataušinau ir apibarsčiau cukraus pudra. Skanaus.

Šaltinis: Renata Ničajienė "Sezoninė virtuvė", 2014

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą