2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Morkų tortas

Rugsėjo 1-ąją mano mama mums visada pagamindavo tortą - "Moksleivių" ar "Medaus", arba sulipdydavo "Kukurūzinį" (šitas tai turbo skanus būdavo). 
Ir nors mano mažasis dar tik darželinukas, bet man labai norisi tą gražią, mamos torto, tradiciją turėti savo namuose. Tad vakar buvo iškeptas ir iškilmingai suvalgytas "Morkų tortas". Tai pirmasis tortas mano bloge. Žinoma, kad truputį kreivokas ir papuoštas taip, kaip jau mums su mažuoju gavosi. Šio torto virusas maisto bloguose siautėjo prieš kokius trejus metus. Daugelio tinklaraštininkų išgirtas, sotus ir drėgnas tortas mano mažojo nesužavėjo, tačiau dukterėčia sukirto gabalą, o Didysis namų gyventojas buvo visiškai nukautuotas (nenustebau, kai šaldytuve dingo paskutinis gabaliukas:)  Svarbiausia, kad visi sotūs ir laimingi! Tad su rugsėjo 1-ąja visus! 
Morkų biskvitui reikės:
1,5 puodelio smulkiai tarkuotų morkų (bulvine tarka)
0,5 puodelio kokosų drožlių
0,5 puodelio riešutų (labiausiai tinka graikiniai, bet aš neturėjau, tad dėjau migdolų)
1 puodelio miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinti nereikia)
1 arbatinio šaukštelio cinamono
žiupsnelio druskos
0,5 puodelio aliejaus (aš pyliau rapsų)
1 puodelio rudojo cukraus
2 kiaušinių

Varškės kremui reikės:
300 g kreminės varškės
50 g cukraus pudros
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
pusės citrinų sulčių
200 ml plakamosios grietinėlės

puodelis - 237 ml

Smulkiai tarkuotas morkas (aš susitarkavau su kombainu) sumaišiau su kokosų drožlėmis ir smulkintais riešutais. Atskirame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Aliejų išplakiau su cukrumi ir po vieną įplakiau kiaušinius. Į šią masę įmaišiau miltų mišinį ir galiausiai morkas. Masę tolygiai paskleidžiau per visą orkaitės skardą (prieš tai ištiesiau ją kepimo popieriumi). Biskvitą kepiau 30 minučių 160 laipsnių temperatūroje ir išjungus palikau dar 15 minučių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą padalinau į keturias dalis.
Kremui varškę ištryniau su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultinis. Atskirai išplakiau grietinėlę ir atsargiai įmaišiau į varškę. Kremu pertepiau atvėsusius morkų papločius ir porai valandų leidau pastovėti šaldytuve. Papuošėme migdolų riešutais, pabarstukais ir tuomet jau skanavome.

Šaltinis: Nekenčiu virtuvės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą