2014 m. balandžio 30 d., trečiadienis

Alaus keksiukai

Kai G. mus pakvietė į poros valandų žygį Dūkštų pažintiniu taku, mūsų šeimyna nedvejodama sutiko. Prisipažinsiu, kad pirmadienį, po to žygio, tokia laiminga nebuvau. Pora dienų vaikščiojau sukandusi dantis ir mintyse keikdama tuos ilgus laiptus, bet nieko nepadarysi, kai esi pats nesportiškiausias žmogus žemėje.
Taigi, tame žygyje mes pažadėjome pasirūpinti maistu. Didysis namų gyventojas darė savo firminius karštus sumuštinius, kuriais susižavi visi paragavę, o aš iškepiau keksiukų. Tai puikiausiai transportuojamas desertas, patikęs visiems žygio dalyviams. Kadangi kepami su alumi, skoniu primena duoną. Labai tiko prie arbatos.
Reikės:
125 ml tamsaus alaus (naudojau "Vilniaus")
125 gr. sviesto
75 gr. grietinės
35 gr. nesaldžių kakavos miltelių
150 gr. rudojo cukraus
1 kiaušinio
250 gr. miltų
šaukštelio kepimo miltelių
nubraukto šaukštelio meduolių prieskonių
šaukštelio vanilinio cukraus

Alų pakaitinau puode kartu su sviestu, kol šis ištirpo. Kiaušinį ištryniau su cukrumi ir grietine. Supyliau alaus ir sviesto mišinį ir gerai išmaišiau.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais, kakava ir vaniliniu cukrumi. Mišinį švelniai įmaišiau į skystąją tešlą.
Keksiukų kepimo formą išklojau popieriniais keksiukų "sijonėliais" ir pripildžiau tešla.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes. Skanaus.

Šaltinis: Tarp vėjo gūsių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą