2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Bulviniai blyneliai su rūkyta lašiša ir vaške

Paskutiniu metu kulinarija tiek populiarėja ir ima viršų, kad receptų galima aptikti bet kur: nuo rankinių katalogų iki sėklų reklaminių brošiūrų. Tad visai nenustebau, kai savo lentynoje užtikau senai gulintį vieną popierių pristatantį leidinį, kuriame publikuojami visai neprasti receptai. Leidinyje kiekvienai popieriaus savybei yra priskirtas maistas. Tas poperius toks gražus kaip ir šie blyneliai :)
O jie ne tik gražūs, bet ir labai skanūs. Ko gero, per Užgavėnes tokių mažyčių blynelių labai neprivalgysit, bet tai galėtų būti puikus starteris prieš rimtesnius maistus.
12 blynelių reikės:
2-3 didelių bulvių
aliejaus kepimui
~ 120 - 150 gr. rūkytos lašišos
pusės indelio bet kokio varškės kremo (aš naudojau "Philadelphia")

Bulves nulupiau, nuploviau ir sutarkavau plonais šiaudeliais*. Sutarkuotas bulves šiek tiek nusunkiau. 
Keptuvėje įkaitinau aliejų, arbatiniu šaukšteliu suformavau mažus blynelius ir kepiau iš abiejų pusių, kol gražiai apskrudo.
Ant kiekvieno blynelio uždėjau po kelis gabaliukus lašišos ir po šaukštelį varškės kremo**. 

*tarkavau tarka, kuri yra tarsi tarpinė tarp burokinės ir bulvinės, su nedidelėm skylutėm, panaši į šią:

**originaliame recepte siūloma ant lašišos dėti po šaukštelį grietinės ir užbarstyti juodųjų ikrų. Tad galima patiekti ir tokį variantą.

Šaltinis: tom&otto reklaminis leidinys

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą