2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

"Čirviniai" blynai

Kai mažasis namų gyventojas pradėjo eiti į labai rimtą įstaigą, pavadinimu "vaikų darželis", namuose atsirado visokių neįprastų pasiruošimo darbų, tokių kaip daržovių drožinėjimas "Rudenėlio šventei" ar kelnių "blizginimas" Kalėdų karnavalui. O dabar štai artėja Užgavėnės, kada reikia atsinešti blynų. 
Šiandien linksmai dardėjom namo ir aš vis galvoje "perkratinėjau" blynų receptus. O grįžusi namo prisiminiau seną gerą "čirvinių" blynų keptuvę ir receptą, kažkada užsirašytą iš interneto platybių, bet dar niekada nenuvylusį. Taigi, plakam ir kepam :)
Reikės:
2 kiaušinių
pusės stiklinės cukraus (~100 ml)
vanilinio cukraus, jeigu tik tinka ir patinka (aš beriu gerą šaukštelį su kaupu)
2 stiklinių pieno
~ 2,5 - 3 stiklines miltų (priklauso nuo kiaušinių dydžio)
2 šaukštų aliejaus

"Čirvinių" blynų keptuvę įjungiau, kad įkaistų.
Kiaušinius išplakiau su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supyliau pieną ir aliejų, dar šiek tiek paplakiau. Į tešlą įmaišiau miltus.
Pirmajam blynui keptuvę plonai patepiau aliejumi (vėliau nebetepu, bet čia jau labai priklauso, ar keptuvė traukia, ar ne). Į keptuvę pilu ~ 5-6 šaukštus tešlos, uždarau ir kepu, kol gražiai paruduoja.
Valgome dažniausiai su uogomis. Skanaus.

Šaltinis: iš interneto platybių, bet receptas toks senas, kad jau neatseku iš kur :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą