2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Avižiniai sausainiai su kokosų drožlėmis

Šventėms pasibaigus ir įsibėgėjus sausiui, aš sakau - sveiki 2014-ieji! 
Visada sunku apsispręsti, kokiu gi receptu pradėti metus. Torto nedėsiu, nes itin retai jį kepu. Ir pažadų, norų bei lūkesčių nerašysiu. Paprastai tai padarau sausio 1-ąją ir susirašau asmeniškai sau į knygelę.
O kadangi šie metai yra Arklio, nusprendžiau duoklę atiduoti avižoms. Tai puikieji, daugelio išgirti avižiniai Beatos sausainiai. Receptas buvo skelbtas bloge, bet aš kepu pagal pirmąją jos knygą. 
Nors teigiama, kad šie sausainiai labai mėgiami vaikų, tačiau mūsiškio jie nesužavėjo :) Bet dideliems tinka. 
Reikės:
2 stiklinės avižinių dribsnių
2 stiklinės kokosų drožlių
1 stiklinė miltų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 gr. sviestų
2 šaukštai medaus
1 nepilna stiklinė cukraus
2 kiaušiniai

stiklinė - 180 ml

Į dubenį supilu avižinius dribsnius, kokosų drožles, miltus ir cinamoną.
Ištirpinu sviestą ir pirmiausiai sumaišau jį su medumi. Tada suberiu cukrų ir kiaušinius ir paplaku iki vienalytės masės.
Skystąją dalį sumaišau su avižų, kokosų ir miltų mišiniu. Gaunasi lipni tešla. Drėgnomis rankomis suformuoju nedidelius kamuoliukus ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepu 190 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Sausainiai būtinai turi atvėsti skardoje, nes kol karšti, tol būna birūs. Skanaus.

Šaltinis: Beata Nicholson "Beatos virtuvė", 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą