2013 m. spalio 27 d., sekmadienis

Uogienės pyragas

Tai dar vienas greitasis kepinys, kurį dažnai kepdavo mano mama. Tad ir receptas gautas iš jos. Jeigu bananų duonai labai tinka pastovėję bananai, tai uogienės pyragui puikiai sueina sena uogienė. Tik čia nelabai tinka mėlynės, nes kepinys išeina negražios pilkos spalvos. Pyragas skoniu labai primena meduolį, o jeigu įberi meduolinių prieskonių, tai netgi gaunasi kalėdiškas kepinys.
Reikės:
1 stiklinės uogienės
2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės grietinės (kartais dedu kefyrą, irgi puikiai gaunasi)
2 stiklinių miltų
2 arbatinių šaukštelių sodos

Kiaušinius ir cukrų dedu į kombainą ir gerai išplaku, į grietinę įmaišau sodą ir leidžiu gerai išputoti. Grietinę supilu į kiaušinių masę. Taip pat sudedu uogienę ir miltus. Viską truputį paplaku. Tešla gaunasi grietinės tištumo. Jeigu dedate kefyrą, įdėkite dar papildomai pora šaukštų miltų. Galima įberti cinamono ar šaukštelį meduoliams skirtų prieskonių, vanilinio cukraus, ar ką tik sugalvosite. Tai toks universalus pyragas, kurio sugadinti faktiškai neįmanoma.
Pyrago tešlą pilu į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pašaunu iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepu apie 45-50 minučių. Skanaus.

Šaltinis: iš mamos lūpų

3 komentarai:

  1. Šis pyragas iš sausesnių, primena biskvitą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai labai skanus pyragas :) Patiko. Būtinai gaminsiu dar. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti