2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Trejopa uogienė

Vasara jau persirito į antrąją pusę...O aš kaip niekada esu panirusi į darbus ir šiais metais beveik nieko nekonservuoju, tačiau nuvykusi keletui dienų pas mamą neatsispyriau pagundai išsivirti uogienės. Trijų rūšių uogos, sudėtos kartu, pateikė neįtikėtiną skonį. Puiki uogienė, kurioje atsiskleidžia ir serbentų rūgštumas, ir aviečių kvapnumas ir vyšnių gardumas...

Reikės:
350 gr. vyšnių (be kauliukų)
350 gr. aviečių
350 gr. raudonųjų serbentų 
500 gr. uogienų cukraus

Nuskabytus serbentus, perrinktas avietes, iškaulintas vyšnias sumaliau su mėsmale. Visas uogas sudėjau į puodą, užpyliau cukrumi ir užviriau. Leidau pakunkuliuoti 3-4 minutes. Atsargiai nugraibiau putas. Karštą uogienę supilsčiau į paruoštus stiklainius, užsukau dangteliais ir viskas. Atvėsiname ir rikiuojame rūsio lentynoje.

Šaltinis: adaptuota pagal žurnalą "Moters savaitgalio virtuvė. Lengvi patiekalai", 2008 m. Nr. 7

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą