2013 m. gegužės 10 d., penktadienis

Kalakutienos guliašas

Tai patiekalas, kurį mūsų mažasis gali valgyti tris kartus per dieną ir jam neatsibosta. Tad kol kas šis patiekalas būna nors kartą per savaitę. Tai labai naminis - "darželinis" maistas. Mėsa puikiai išsitroškina, o obuoliai suteikia padažui švelnios rūgštelės. Labai gardu ir paprasta pagaminti.

Reikės:
pusės kg kalakutienos (aš naudoju filė)
1 šaukštelio paprikos miltelių
1 šaukštelio kmynų
druskos ir juodųjų pipirų
2 svogūnų
aliejaus
2 obuolių
2 morkų
200 ml vandens
150 gr. grietinės

Mėsą supjausčiau nedideliais kubeliais ir pabarsčiau prieskoniais (paprika, druska, pipirais ir kmynais).
Svogūnus nulupau, supjausčiau kubeliais ir pakepinau su aliejumi. Ant apkeptų svogūnų sudėjau mėsos gabaliukus ir dar keletą minučių pakepiau.
Paėmiau puodą, į kurį sutarkavau obuolį, sudėjau nedideliais kubeliais pjaustytas morkas, supyliau visą keptuvės turinį (apkeptus svogūnus su mėsa) ir viską ant nedidelės ugnies troškinau, kol daržovės ir vaisiai išskyrė šiek tiek skysčio. Tada supyliau 200 ml vandens ir uždengus puodą lėtai troškinau apie 40 minučių. Puodą išjungiau, sudėjau grietinę, gerai išmaišiau. Viskas :) Į lėkštes dedamės bulvių košės, guliašo ir gardžiuojamės. Skanaus.

Šaltinis: Beata Nicholson "Metai Beatos virtuvėje", 2010

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą