2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Jautienos troškinys su tamsiu alumi

Jautienos mūsų šeima valgo tikrai mažai, nors puikiai žinau, kad ji kelis kartus vertingesnė už kiaulieną. Man tai yra kaprizinga mėsa, kurią reikia mokėti paruošti. Faktiškai vienintelis patiekalas iš jautienos, kuris man visada pavyksta yra šis troškinys. Mėsa po 2 val. orkaitėje tiesiog tirpsta burnoje, o nuo alaus įgauna ypatingą skonį. Recepte rekomenduojama prie šio troškinio patiekti bulvių, bet kadangi čia pilasi nemažai skysčių, šis patiekalas primena tirštą sočią sriubą, tad mūsų šeimynai labiau patinka valgyti su juoda duona.
       



Reikės:
2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui
apie 1 kg jautienos kumpio pjaustyto stambiais kubeliais
3 didelių griežinėliais pjaustytų svogūnų
4 stambiai supjaustytų saliero stiebų
50 ml kvietinių miltų
300 ml tamsaus alaus
300 ml jautienos sultinio
arbatinio šaukštelio kmynų
valgomojo šaukšto razinų
valgomojo šaukšto pomidorų pastos
druskos ir šviežiai maltų pipirų
8 stambiai supjaustytų morkų

Orkaitę įkaitinau iki 220 laipsnių.
Keptuvėje įkaitinau aliejų ir ant stiprios ugnies apie 5-6 minutes nuolat maišydama apkepinau kubeliais supjaustytą mėsą. Mėsą sudėjau į troškintuvą. Keptuvėje sumažinau ugnį, subėriau pjaustytus svogūnus ir 3-4 minutes apkepinau, kol suminkštėjo. Ant svogūnų tolygiai užbėriau miltus ir gerai išmaišiau.
Į troškintuvą ant mėsos subėriau svogūnus, sudėjau salierus, kmynus, razinas, pomidorų tyrę. Viską pabarsčiau druska ir pipirais. Troškinį užpyliau alumi ir sultiniu. Ant viršaus subėriau morkas. Troškintuvą uždengiau dangčiu ir žemutinėje orkaitės lentynoje troškinau apie 2 val. Skanaus.

Šaltinis: RIMI skaniausių idėjų kolekcija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą