2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Žieminė pomidorų sriuba

Kovo pabaiga, o lauke totalus minusas. Nieko kito nelieka, kaip virti sriubą :) Tirštą ir pertintą, kad dantims nereikėtų daug dirbti ir neeikvotume veltui energijos, kurios ir taip šiuo metu trūksta dėl vitaminų stygiaus.
Ši sriuba labai naminė ir suteikianti jaukumo. Po jos norisi susisukti į šiltą pledą ir laukti taip vėluojančio pavasario...


Reikės:
1 svogūno
3 šaukštų aliejaus
3 skiltelių česnako
2 saliero kotų
keletos saulėje džiovintų pomidorų
pipirų
džiovintų raudonėlių
bazilikų (naudojau šaldytus)
500 ml sultinio
500 gr. pomidorų tyrės ("Passata")
1 cukinijos (naudojau šaldytą)
pusės šaukštelio cukraus
2 šaukštų balzaminio acto
grietinės

Svogūną supjausčiau ir apkepiau aliejuje kol suminkštėjo. Tada sudėjau sukapotas česnako skilteles, supjaustytus saliero stiebus ir toliau kepiau kol viskas suminkštėjo. Pabaigoje į keptuvę sudėjau saulėje džiovintus pomidorus, viską pagardinau pipirais, raudonėliais ir bazilikais ir dar šiek tiek pakepiau.
Keptuvės turinį supyliau į puodą ir užpyliau sultiniu. Taip pat į puodą sudėjau pomidorų tyrę ir kubeliais pjaustytą cukiniją. Viską viriau 20 minučių.
Sriubą pertryniau blenderiu, pagardinau cukrumi ir balzaminiu actu. Valgėme su grietine. Skanaus.

Šaltinis: Beata Nicholson "Beatos virtuvė", 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą