2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Puikioji senio vištiena

Labai mėgstu prieš miegą vartyti kulinarines knygas. Būtent ne skaityti, o vartyti. Grožėtis nuotraukomis ir man tai yra pats puikiausias būdas užmigti :) Vėliau aš dažniausiai neatsimenu nei patiekalo pavadinimo, nei sudėtinių dalių, bet akyse stovi vaizdas ir atsiranda noras pačiai tai išbandyti.
Kai brolis padovanojo J. Oliverio knygą, varčiau ją kokį pusmetį ir niekaip neapsisprendžiau, ką iš jos gaminti. O kai vieną savaitgalį šaldytuve atsidūrė kelios vištienos krūtinėlės, prisiminiau tą gražiai tešla apvyniotą kepsnelį iš knygos. Pagooglinus pamačiau, kad šis patiekalas labai populiarus ir publikuojamas daugelyje blogų. Pasikrapštyti prie šio patiekalo reikės, bet rezultatas nenuvils. Tai ne tik gražiai atrodantis, bet ir labai sultingas ir skanus kepsnys. Tikra "Puikioji senio vištiena" :)

Reikės:
~200 gr. bet kokių grybų (dėjau pievagrybius)
alyvuogių aliejaus
1 arba 2 nuluptų ir smulkiai pjaustytų česnakų skiltelių
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
saujos šviežių petražolių
4 po 200 gr. vištų krūtinėlių be odos ir kaulo
500 gr. sluoksniuotos bemielės tešlos
1 plakto kiaušinio

Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių.
Supjausčiau grybus - pusę stambiai, o kitą pusę smulkiai. Į karštą keptuvę įpyliau kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai kepiau česnakus su grybais. Įbėriau prieskonius ir įmaišiau pjaustytas petražoles. Įdarą atvėsinau. Krūtinėles atsargiai įpjoviau ir padariau kišenėles. Į kišenėles prikimšau grybų įdaro.
Sluoksniuotą tešlą atšildžiau ir truputį pakočiojau. Tešlą supjausčiau juostelėmis ir kiekvieną kepsnį apvyniojau tešlos juostelėmis. Kepsnius patepiau kiaušinio plakiniu ir kepiau orkaitėje 35 minutes.

Prie šios vištienos J. Oliveris rekomenduoja štai tokį padažą, kuriam reikės:
2 valgomųjų šaukštų grūdėtų garstyčių
1 didelės taurės baltojo vyno
140 ml grietinėlės

Į nedidelį puodą supilti garstyčias ir baltąjį vyną. Leisti nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo. Tada į padažą supiltį grietinėlę ir lėtai virti, kol padažas ims lipti prie šaukšto nugarėlės. Padažą pagardinti druska ir pipirais ir patiekti prie krūtinėlės.

Skanaus.

Šaltinis: Jamie Oliver "Laimingos virtuvės dienoraštis", 2008

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą