2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Orkaitėje apkepti koldūnai

Teks prisipažinti, kad kartais perkam koldūnus iš parduotuvės. Moku daryti ir namuose, bet tai užima tiek laiko, kad juos gaminu labai labai retai.
Didysis namų gyventojas be galo mėgsta koldūnus keptus keptuvėje. Šį kartą pabandžiau kepti orkaitėje pagal vieną receptą iš mano mėgstamos knygos. Gaunasi minkštučiai koldūnai su gardžiu omletiniu užpilu. Prie jų ypač dera stiklinaitė alaus. Tikra vyrų svajonių vakarienė :)

Reikės:
1 kg šaldytų koldūnų
3 didelių kiaušinių
2 šaukštų grietinės
200 ml pieno
1 raudonos saldžiosios paprikos
1 mažo svogūno
bazilikų
raudonėlių
druskos
maltų citrinpipirių

Šaldytus koldūnus sudėjau į kepimo indą.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepiau pjaustytas kubeliais paprikas ir smulkintus svogūnus. Juos sudėjau ant koldūnų.
Kiaušinius išplakiau su grietine ir pienu, pagardinau druska ir prieskoniais. Plankinį užpyliau ant koldūnų su daržovėmis. SVARBU, kad plakinys visiškai apsemtų koldūnus.
Ant viršaus padėliojau bazilikų lapelių ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje pusvalandį. Skanaus.

Šaltinis: Knyga "Sotūs pietūs. Tirštos sriubos, apkepai, troškiniai", 2011

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą