2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Brokolių ir varškės pyragas

Kai šį receptą nugirdau per "The Martha Stewart Show", nusprendžiau būtinai išbandyti man netikėtą derinį: varškė + brokoliai. Rezultatas tikrai geras. Mano kolegė, kuri nevalgo mėsos užskaitė šį patiekalą ir netgi paprašė recepto :) O ir namuose šis pyragas greitai buvo suvalgytas, nors mažasis ir ilgokai tyrinėjo ir apžiūrinėjo tokį nematytą daiktą, kaip brokolis :) 


Reikės:
500 gr. bemielės sluoksniuotos tešlos
pakuotės šaldytų brokolių
400 - 500 gr. 9 proc. varškės
1 didelio kiaušinio
100 gr. fermentinio sūrio
druskos
poros nedidelių skiltelių česnako (jeigu mėgstate aštriau - dėkite daugiau)

Tešlą atšildžiau, lapelius šiek tiek pakočiojau ir sudėjau į kepimo popieriumi padengtą skardą. 
Varškę pertryniau su blenderiu, sudėjau su druska paplaktą kiaušinį, labai smulkiai kapotą česnaką ir tarkuotą fermentinį sūrį. Viską gerai išmaišiau. Varškės masę sudėjau ant tešlos, gražiai išlyginau ir ant viršaus išdėliojau šaldytus brokolių gabaliukus. Pyragą kepiau 25 minutes 175 laipsnių  orkaitėje. Prieš pjaustant palaukti, kol pravės. Skanaus.


5 komentarai:

  1. ieškodama patiekalo su brokoliais užklydau pirmą kartą pas jus.Iškepiau.Skanu,patiko.Šv.brokolius apviriau trumpai.Kepiau ilgiau nei nurodyta,kol gražiai pagelto varškė.Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už Jūsų nuomonę. Džiaugiuosi, kad patiko.
      Dėl kepimo laiko, tai viena draugė irgi minėjo, kad jai reikia ilgesnio kepimo laiko, o aš šį pyragą kepu orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija ir išjungusi dar palieku pastovėti, kol orkaitė karšta.

      Panaikinti
  2. Pabandžiau. Šiaip patiko, bet reikėtų kažkokį padažą prie viso šito priderint, sausoka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kad nebūtų sausoka, į varškę aš dar įdedu apie 100g natūralaus arba graikiško jogurto. Tuomet apkepas gomurį glosto kaip aksomas ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū už idėją. Reikės išbandyti :)

      Panaikinti