2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Kukurūzų miltų blyneliai

Kai ant nosies galo Užgavėnės man visada norisi išbandyti naują blynų receptą. Keletą mėnesių eilėje laukę kukurūzų miltų blyneliai pagaliau buvo iškepti ir labai skaniai suvalgyti. Puikiai įvertinti mažojo Žemės gyventojo, be galo gražios geltonos spalvos, minkštučiai ir kas svarbiausia neprisigėrę riebalų. Manau, kad tai jau tikrai daug priežasčių nepatingėti ir juos išsikepti.


Reikės: 
3/4 puodelio kukurūzų miltų
3/4 puodelio kvietinių miltų
1 ir 1/4 puodelio kefyro
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 šaukštų cukraus
3 šaukštų ištirpinto sviesto
2 kiaušinių


Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Supyliau kefyrą, sviestą ir viską gerai išmaišiau. Subėriau abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, druską ir dar kartą viską išmaišiau. Keptuvę gerai įkaitinau, patepiau aliejumi ir sumažinusi kaitrą kepiau nedidelius blynelius. Skanaus.


Šaltinis: Gamyklėlė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą