2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Purūs, minkštučiai ir nesudėtingi keksiukai, kuriuos kepiau labai lauktiems svečiams. Puikiai juos valgė mano mažasis, dar puikiau juos valgė mano didysis, o ir svečiams prie arbatos labai tiko. Jeigu dar turite šaldiklyje užsilikusią gerą saują mėlynių, labai rekomenduoju jas sunaudoti būtent šiam skanėstui :)


Reikės:
240 ml natūralaus jogurto
1 didelio kiaušinio
60 ml aliejaus
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
260 gr. miltų
100 gr. cukraus
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
pusės arbatinio šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
100 gr. šaldytų mėlynių 
žiupsnelio cukraus pudros

Orkaitę įkaitinau iki 190 lapsinių.
Dubenyje sumaišiau jogurtą, lengvai paplaktą kiaušinį ir aliejų. Kitame dubenyje sumaišiau miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Paėmiau pora šaukštų šio mišinio ir juo apibarsčiau mėlynes, kad apsiveltų miltais.
Į dubenį su miltų mišiniu supyliau jogurto plakinį ir lengvai pamaišiau, kol neliko sausų miltų. Atsargiai įmaišiau mėlynes.
Kadangi mano keksiukų formelės silikoninės, tai niekuo jų netepiau ir nedėjau popierėlių, o iš karto tešlą padalinau į 12 dalių ir pašoviau į orkaitę.
Kepiau 20 minučių. Atvėsusius keksiukus pabarsčiau cukraus pudra. Skanaus.

Šaltinis: Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą