2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Garuose virti kotletukai su krapų padažu

Mano giliu įsitikinimu, namai, kuriuose auga maži vaikai, tiesiog neįsivaizduojami be kotletų :) Mūsų mažasis juo galėtų valgyti, kad ir kasdien. Kad kotletukai būtų įvairesni, kartais vietoj tradicinių keptų, aš juos išverdu garų puode. Šis receptas iš pirmosios Beatos knygos skyrelio "Vaikų darželis". Išduosiu paslaptį, kad garintus kotletus labai gerai kerta ir žmonės iš "Tėvų darželio" :)

Reikės:
500 gr. maltos mėsos (aš naudoju kalakutieną)
ketvirtadalio šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 šaukštelio kmynų
1 kiaušinio
poros riekių batono
1 svogūno
druskos ir juodųjų pipirų

Faršą sumaišiau su čiobreliais ir kmynais, įmušiau kiaušinį. Batoną pamerkiau į pieną (galima ir į vandenį). Kai truputį išmirko, batono riekutes nuspaudžiau ir sudėjau į mėsos faršą. Svogūną susmulkinau su kombainu iki košelės. Sudėjau ant mėsos. Įbėriau druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viska gerai išmaišiau. Drėgnomis rankomis suformavau nedidelius kotletukus. Į garų puodo du aukštus sudėjau kotletukus, o į patį viršutinį, aš paprastai dar suberiu puse pakelio šaldytų daržovių mišinio. Garinu 30 minučių.
Kol kotletukai garinasi, ruošiu baltą krapų padažą.
Kad nesikartoti, padažo receptą jau buvau parašiusi prie Žemaičių blynų.
Skanaus.

Šaltinis: Beata Nicholson "Beatos virtuvė", 2009

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą