2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Šviežių kopūstų salotos su marinatu

Kai daržuose nukertami švieži kopūstai, mes su mama visada gaminamės šias salotas. Šaldytuve jos gali stovėti apie 2 mėnesius, bet paprastai pas mus susivalgo daug greičiau. Saldžiarūgštės, gaivios salotos labai tinkančios prie kotletų, kepsnių ar kitų mėsos patiekalų :)


Reikės:
2,5 kg baltagūžių kopūstų
po 0,5 kg morkų, svogūnų ir paprikų
2 šaukštų druskos
200 gr. cukraus
250 ml acto (9 proc.)
250 ml aliejaus

Visas daržoves nuplaunu ir išvalau. Kopūstus, morkas ir svogūnus tarkuoju kombainu su burokine tarka (gražiau atrodo kai viskas supjaustyta šiaudeliais, bet aš neturiu tiek kantrybės). Paprikas supjaustau kubeliais. Visas daržoves sudedu į didelį dubenį (aukštaičiai tokį vadina "prausiamu bliūdu" :). Ant viršaus sudedu cukrų ir druską ir viską gerai išmaigau rankomis. Tuomet supilu aliejų, actą ir išmaišau šaukštu. Salotas dedu į sterilizuotus stiklainius, užsuku dangteliais ir laikau šaldytuve. 

Šaltinis: žurnalas "Ji"

2 komentarai: