2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Moliūgų mišrainė žiemai ir žaibiška vakarienė

Jau ko, bet moliūgų pas mus kiekvienais metais nors vežimu vežk. Kai dar mažasis Žemės gyventojas valgė tik trintą maistą, tai juos labai gerai panaudodavau daržovienėms, o dabar moliūgus dedam į stiklainius pagal Ilonos receptą. Žiemą tai yra nepakeičiamas pagardas vištienos troškiniui, kurį pagaminu tiesiog žaibiškai :)

Reikės: 

2.5 kg moliūgo
0,5 kg paprikos 
1 v. š. druskos 
150 gr. acto
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės aliejaus 
0,5 l. pomidorų padažo

Moliūgą nuploviau, nulupau ir supjausčiau kubeliais. Paprikas išvaliau ir taip pat supjausčiau kubeliais. Viską sudėjau į puodą, įbėriau druską, cukrų, supyliau aliejų, padažą ir troškinau apie 40 min. Pabaigoje supyliau actą, masę dar kartą užviriau. Karštą masę supyliau į stiklainius, užsukau dangteliais, apklojau šiltai ir palikau atvėsti. Po to stiklainiai iškeliauja į rūsį.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

Žaibiškam patiekalui reikės:
vištienos krūtinėlės
kelių šaukštų aliejaus
stiklainio moliūgų mišrainės
ryžių garnyrui

Kai grįžtu iš darbo visiškai nusikalus, pirmiausia kaičiu puodą su ryžiais. Tuomet kubeliais supjaustau vištienos krūtinėlę ir palengva apkepinu keptuvėje su aliejumi. Ant iškepusios krūtinėlės sudedu moliūgų mišrainę ir leidžiu jai sušilti. Tuo metu ryžiai jau būna išvirę. Dedu juos į lėkštę ant viršaus vištienos troškinį ir turime "a la kinišką" vakarienę per 20 minučių. Greita ir labai skanu.

1 komentaras: