2012 m. spalio 22 d., pirmadienis

Kiauliena su obuolių sultimis

Koks gi ruduo be obuolių sulčių! Mūsų šeima kiekvienais metais stengiasi pasirūpinti, kad keliasdešimt stiklainių su šiuo gėriu išsirikiuotų rūsyje. 
Šis Beatos receptas jau senokai išbandytas pas daugelį "maistininkų". Mėsytė gaunasi nepaprasto minkštumo, garstyčios suteikia pikantišką skonį, o bulvių košė čia yra privaloma :) Man labai patinka tai, kad gaminant šį troškinį nereikia ilgai stovėti prie puodų. Apkepei, sudėjai ir kantriai lauki...

Reikės:
400 gr. kiaulienos (aš naudoju kiaulienos kumpį)
400 ml naminių obuolių sulčių
2 svogūnų
2 šaukštų miltų
aliejaus
druskos, pipirų, čiobrelių, petražolių
šaukšto grūdėtų garstyčių
100 ml grietinės

Kiaulieną supjausčiau kubeliais, pabarsčiau druska, pipirais ir apvoliojau miltuose. Mėsos gabaliukus apkepinau gilioje keptuvėje. Mėsą išėmiau ir į tą pačią keptuvę sudėjau supjaustytus svogūnus, kai svogūnai suminkštėjo, į keptuvę sugrąžinau mėsos gabaliukus ir viską užpyliau obuolių sultimis. Kadangi neturėjau čiobrelio šakelės, tai šiek tiek užbarsčiau džiovintų ir uždengusi keptuvę viską troškinau apie valandą. 
Kai mėsa suminkštėjo, įdėjau šaukštą garstyčių. Keptuvę išjungiau ir į troškinį dar įmaišiau grietinę. 
Su bulvių koše ir pomidorų salotomis - tikras apsivalgymas :) Skanaus.

Šaltinis: Beatos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą