2012 m. spalio 2 d., antradienis

Blyneliai su moliūgu

Mano giliu įsitikinimu, kiekvienas mažasis Žemės gyventojas nors kartą per savaitę nusipelno blynų :) Kad blyneliai nepabostų ir nesikartotų vis ieškau naujų receptų. Šiuos blynelius su tarkuotais moliūgais kepa mano mama - mažojo močiutė. 



Reikės:
apie 300 gr. išvalyto ir burokine tarka sutarkuoto moliūgo
pusės litro rūgpienio
3 kiaušinių
4-5 šaukštų cukraus
arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
poros šaukštų lydyto sviesto
miltų, kad tešla būtų geros grietinės tirštumo

Kiaušinius lengvai paplaku su cukrumi, pilu rūgpienį, viską gerai išmaišau. Tada lėta srovele supilu šiltą lydytą sviestą. Į kelis šaukštus miltų įmaišau kepimo miltelius. Miltus pilu į tešlą ir gerai išmaišau. Toliau miltus į tešlą dedu po šaukštą ir gerai įmaišau. Tešla turi gautis geros grietinės tirštumo. Tada sudedu tarkuotą moliūgą, tešlą palaikau apie pusvalandį, kad "subręstų". Keptuvę lengvai patepu aliejumi ir kepu nedidelius blynelius.
Šie blyneliai gaunasi "sunkesni" ir drėgnesni. Valgome su grietine arba jogurtu. Kaip kam tinka ir patinka :)

Šaltinis: iš mamos lūpų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą