2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Varškės apkepas

Pats nuostabiausias, kokį tik kada nors esu valgiusi :) Purus kaip debesėlis, skoniu man netgi priminė sūrio pyragą. Labai tinkamas maistas vakarienei. Nors kepiau didelį - iš vieno kilogramo varškės, bet mums labai greitai susivalgė :)


Reikės:
1 kg kreminės varškės (gaminau iš "President" varškės kibirėliuose)
4 didelių kiaušinių
100 ml pieno
200 gr. manų kruopų
200 gr. cukraus
100 gr. tirpinto sviesto
gabaliuko sviesto ir kelių šaukštų džiuvėsėlių formai

Varškę sumaišiau su kiaušinio tryniais. Supyliau manų kruopas, pieną ir tirpintą sviestą. Viską gerai išsukau. Baltymus išplakiau su cukrumi iki standžių putų. Atsargiai įmaišiau į varškės masę. Masę palikau pastovėti vienai valandai. Formą ištepiau sviestu, pabarsčiau džiuvėsėliais, supyliau varškės masę ir kepiau 40 minučių, 190 laipsnių orkaitėje. Valgėme su trintomis avietėmis. 


Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą