2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Slyvų pyragas

Labai mėgstu slyvas ir visokius skanėstus iš jų. Rudenį stengiuosi jų atsivalgyti žalių ir būtinai išverdu slyvų tyrelę. Ją užšaldau šaldiklyje, nes beveik nededu cukraus, o žiemą puikiai suvalgome su jogurtu, koše arba blyneliais. Kadangi nemažas dubuo slyvų dar buvo likęs, ieškojau paprasto pyrago recepto, kad nereiketų eiti į parduotuvę pirktis produktų. Šio neįmantraus pyrago receptą radau pas Neringą.
Nors pyrago skonis manęs ir nesužavėjo, tačiau kolegos darbe noriai jį suvalgė prie puodelio kavos :)


Reikės:
125 gr. sviesto
1,25 puodelio miltų
3/4 puodelio cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
2 didelių kiaušinių
1/8 puodelio karšto vandens
400 gr. slyvų
saujelės migdolų plokštelių

puodelis - 250 ml

Iš slyvų išėmiau kauliukus ir padalinau jas į 4 dalis. Dubenyje sumaišiau persijotus miltus, kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų. Į masę supyliau ištirpintą sviestą. Viską išmaišiau iki vientisos masės, kol miltai susijungė su sviestu. Dubenyje paplakiau kiaušinius ir įmaišiau į tešlą. Tada supyliau vandenį ir vėl viską gerai išmaišiau. Pyragą kepiau silikoniniame žiede. Į dugną įbėriau migdolų plokštelių. Ant jų pora šaukštų tešlos, tada sudėjau slyvų puseles ir supyliau likusią tešlą. Pyragą kepiau 30 minučių, 180 laipsnių orkaitėje.

Šaltinis:  Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą