2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Pusrytinė košė

Kai augini mažąjį Žemės gyventoją, maisto gaminimas tampa tikru iššūkiu. Kažko nemėgsta, kažkam alergiškas...Košė, kaip žinome, labai geras ir naudingas pusryčių maistas. Kažko stebuklingo aš čia nepapasakosiu, bet ši košė mūsų mažajam yra viena mėgstamiausių.



Reikės:
nedidelio gabaliuko sviesto
vieno obuolio
1 a. š. cukraus
stiklinės vandens
pusės stiklinės greito paruošimo mėgstamų dribsnių (aš verdu 3 grūdų arba avižinius)
žiupsnelio cinamono 

Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname gabaliuką sviesto ir sudedame nuluptą ir mažais kubeliais supjaustytą obuolį. Lėtai apkepame, užberiame šaukštelį cukraus, įpilame stiklinę vandens ir šiek tiek patroškiname, kol obuolio gabaliukai suminkštėja ir susileidžia. Tada jau beriame dribsnius ir paverdame pagal laiką nurodytą ant pakuotės (mūsų mėgstamus dribsnius reikia virti 3 minutes). Į košę įmaišome žiupsnelį cinamono, puodą uždengiame dangčiu ir dar šiek tiek palaikome, kad košė "subręstų". Gaunasi obuolių pyrago skonio pusryčiai :)

Šaltinis: Supermamos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą