2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Lietiniai

Ko gero nėra kito tokio maisto, kaip lietiniai blynai, kuriuos būtų įmanoma taip plačiai panaudoti. Kiek įvairiausių įdarų galima prigalvoti. Ir saldžių, ir pikantiškų, ir įvairiausių prašmatnių, tokių kaip ikrai, jūros gėrybės ir t.t. 
O kur dar blynų tortai, suktinukai ir kiti skanumynai... 
Paprastai lietinius kepdavau "iš akies", tačiau kartais jie man pavykdavo, o dažniausiai, sukant su kokiu nors įdaru, suplyšdavo, nors atrodydavo ir plonyčiai. 
Šį receptą radau Supermamose. Kadangi buvo išgirtas daugelio bandžiusiųjų, susigundžiau ir aš. Iš tiesų, blyneliai labai elastingi ir visiškai neplyšta. 


Reikės:
250 ml vandens
250 ml pieno
1 kiaušinio
200 gr. miltų
1 valg. š. bulvių krakmolo
2 valg. š. aliejaus tešlai + šiek tiek kepimui
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus

Iš pradžių sumaišau visus skystus produktus, o po to beriu cukrų, druską, krakmolą ir miltus. Tešlą palieku pusvalandžiui "subręsti". Tešla gaunasi tirštoka.  Keptuvę konditeriniu teptuku patepu aliejumi, išlieju blyną ir kepu. Iš šio kiekio man gaunasi 11-12 lietinių. 

Šaltinis: Supermamos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą