2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Keksiukai su feta, alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais

Šie keksiukai labai daug kartų kepti mūsų namuose. Jie ypač tinka prie vyno taurės. Labai greitai pagaminami, kas svarbu užklupus svečiams. Taip pat jie puikiai transportuojami, tad tinka pasiimti į darbą, svečius ar į pikniką gamtoje. Receptas rastas žurnale, tačiau nuo savęs aš visada pridedu pomidorų ir bazilikų.


Reikės:
250 gr. miltų
90 ml alyvuogių aliejaus
200 ml natūralaus jogurto
2 kiaušinių
150 gr. fetos sūrio
12 vnt. alyvuogių
6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
2 šaukštelių kepimo miltelių
druskos, pipirų
šaukštelio džiovintų bazilikų

Pirma sumaišau kiaušinius, jogurtą, aliejų, po to - miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus ir bazilikus, vėliau - sujungiu abi mases. Į tešlą įtrupinu fetą, sudedu pjaustytas alyvuoges, džiovintus pomidorus. Viską gerai išmaišau ir tešlą supilstau į keksiukų formeles. Kepu 20 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.



Šaltinis: Adaptuota pagal  žurnalą "Virtuvė. Nuo...Iki..., 2010 m. Nr.1-2

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą