2012 m. rugpjūčio 27 d., pirmadienis

Sultingi mėsos kotletai

Ką jau ką, bet kotletus, manau, visi mokame iškepti, bet šie yra metų atradimas. Receptą radau Laisvalaikis virtuvėje .
Niekada negalvojau, kad varškė duoda tokį puikų efektą. Dabar mūsų namuose kotletai visada gaminami tik taip. Gaunasi minkšti, sultingi ir kepti beveik be riebalų. Labai tinka ir patinka mažajam šeimos nariui.



Reikės:
pusės kg maltos vištienos ar kalakutienos krūtinėlės (kartais aš naudoju ir kiaulienos kumpį)
pakelio 9 proc. varškės
vieno kiaušinio
didelės smulkia tarka tarkuotos morkos
ryšelio šviežių krapų
druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių

Visas sudedamąsias dalis gerai sumaišyti ir išminkyti. Drėgnomis rankomis suformuoti  kotletukus (man gaunasi 8 vnt.). Aš nevolioju nei džiuvėsėliuose, nei miltuose, o iš karto dedu i truputį aliejumi pateptą skardą ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį (kol gražiai paruduoja). Gaunasi neriebūs, bet viduje labai sultingi kotletukai. Skanaus.

4 komentarai:

  1. Bandziau, bet ypatingai skanus nebuvo, o dar tiek visko dejau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visada gaila, kai mėgstamas receptas kažkam nepasiteisina, bet mes visi skirtingi ir su skirtingais skoniais :) Mano šeima jau neįsivaizduoja kitokių kotletų. Kepu dažniausiai tik šiuos ir daug visko nededu, tik tiek kas ir surašyta recepte.

      Panaikinti
  2. Man patiekalas gavosi kuo puikiausiai ir skaniausiai,dejau daug krapu ir ifarsa piliau kelis saukstus vandens,seimai patiko,kas yra svarbiausia 😄Aciu uz recepta 👍🏻

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už komentarą ir labai džiugu, kad Jums patiko.

    AtsakytiPanaikinti