2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Jogurtiniai blyneliai

Niekada nemokėjau iškepti mažyčių, storų ir minkštų blynelių. Tokių, kokius dievina tiek maži, tiek dideli valgytojai. Dažniausiai man blyneliai prisigerdavo riebalų , o vos tik išimti iš keptuvės, subliūkšdavo. Išbandžiau įvairius receptus, bet šis, rastas pas Forellę, labiausiai pasiteisinęs.
Reikės:
250 ml natūralaus jogurto be priedų
3/4 puodelio miltų
2 kiaušinių

2 v.š. cukraus
pusės a.š. sodos
žiupsnelio druskos
3 v.š. aliejaus 

puodelis - 200 ml


Viename dubenyje sumaišau sausus produktus, o kitame suplaku jogurtą su kiaušiniais. Pamažu įplaku miltų masę. Tešlą palieku šiek tiek pastovėti.
O dabar didžioji paslaptis :) Į pastovėjusią tešlą įpilti 3 šaukštus aliejaus. Blynelius reikia kepti ant nedidelės ugnies. Aš keptuvę dar šiek tiek patepu aliejumi (tik perbraukiu konditeriniu teptuku ir viskas). Palaukiu, kol ant blynelio paviršiaus pasirodo burbuliukai ir tuomet apverčiu. Jokių vartaliojimų, jokio plūduriavimo aliejuje. Čia svarbiausia - kantrybė :)
Blyneliai gaunasi purūs, stori ir kas svarbiausia sausi. Man netgi primena biskvitą :)
Savo mažajam aš viena keptuvę iškepu visiškai mažyčių - tešlą dedu su arbatiniu šaukšteliu. Gaunasi tokie nykštuko blyneliai, kuriuos patogu imti į rankytę.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą