2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Baltasis prosenelės pyragas

Šis pyragas ne mano prosenelės. Kažkada persirašiau jį iš kažkokio žurnalo į savo senąjį receptų sąsiuvinį. Kadangi jis taip vadinosi, tai ir mano užrašuose taip užvadintas.



Reikės:
4 kiaušinių
200 gr. kambario temperatūros sviesto
2 stiklinių cukraus (dedu mažiau)
200 gr. grietinės
1 a. š. sodos
2,5 stiklinių miltų
pusė stiklinės bruknių uogienės (tinka bet kokia rūgštesnė uogienė)

stiklinė - 200 ml


Kiaušinių baltymus atskirti ir padėti į šaldytuvą. Trynius išplakti su viena stikline cukraus, sudėti sviestą. Sodą sumaišyti su grietine ir įplakti į kiaušinių ir sviesto masę. Miltus persijoti ir įmaišyti į tešlą. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir pašauti į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Biskvitą kepti 25 minutes.
Kol kepa biskvitas, traukiam baltymus iš šaldytuvo ir gerai išplakam su stikline cukraus (cukraus aš dedu mažiau - apie 170 ml).
Biskvitą traukiam iš orkaitės ir dar karštą aptepame bruknių uogiene. Ant uogienės šaukštu dedame plaktų baltymų kauburėlius. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 120 - 130 laipsnių ir vėl 25 minutėms dedame pyragą kepti, kol gražiai parus baltymų kepurė.


Šaltinis: senasis receptų sąsiuvinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą